Tájékoztató II. ( COVID19)

2020.05.26 10:34

TÁJÉKOZTATÓ II. COVID19

 

 Május 04.-től az alapellátást és a járóbeteg szakellátást is érintő változásokat léptettek életbe, azaz "újra indul az egészségügy" . A házi gyermekorvosi ellátás az elmúlt hetekben is működött. Nálunk eddig is volt BETEGELLÁTÁS. Aki megkeresett bennünket távkonzultáltunk ( Fénykép, Videó, Viber,stb..). Nem egyértelmű esetekben lehetőséget teremtettünk, kizárólag időpont egyeztetés alapján a személyes találkozásra, vizsgálatra.Sűrgősségi Ambulanciára, kórházba, szakellátásra is irányítottunk betegeket.Az orvos-beteg találkozás a járványügyi rendszabályok betartásával történt. A TANÁCSADÓBAN  védőoltások beadása időpontokra  a Pandemia kihírdetése óta is folyamatosan zajlik. A szülőknek és gyermekeknek itt is követniük kellett az egészségügyi személyzet higiénés szabályokra vonatkozó utasításait.

A járvány veszélye azonban nem szűnt meg. Nálunk továbbra is úgyanúgy működik minden mint eddig.

Mit jelent ez pontosabban?

- Elsődleges ellátás változatlanul  távkonzultáción keresztül zajlik. Rendelési időben a rendelő telefonján:  061/359-1370 , e-mail, viber....

   Korábban az esetek nagy százaléka személyes találkozás nélkül is orvosolható volt. Sőt    néha hatékonyabb, gyorsabb is tud lenni a telemedicinális megoldás. Akinél               távkonzultáció során úgy ítéljük meg hogy, személyes vizsgálatra van szükség IDŐPONTOT adunk.

  Munkanapokon 12-16 óra között a  0620/336-5677 telefonszámon is lehet tanácsot kérni.

- A gyermekorvosi rendelő/ tanácsadó várójában egyszerre csak 1 gyermek 1 kisérővel tartózkodhat a kisérőnek sebészeti vagy v.milyen saját készítésű MASZKOT kell             viselnie!

- A rendelőbe lépéskor a mosdóban  SZAPPANOS KÉZMOSÁS és FERTŐTLENÍTŐ alkalmazása kötelező!

- A vizsgálatot/tanácsadást követően kérjük hogy, a lehető leghamarabb hagyják el a rendelő területét hogy, a következő pácienst fogadni tudjuk!

- A rendelő ajtaját folyamatosan zárva tartjuk. Megérkezéskor kérjük Csöngessen

- Az ellátások során szükséges dokumentumok intézése ( Táppénz, Recept felírás, stb..) rendelési időben telefonon történik. Teljesítési idő 2-3 nap lehet.

- A receptek " E-receptek" , nem kell bejönni értük a rendelőbe, a gyógyszertárba  a gyermek TAJ-számával a szülő Személyigazolványával kiváltható.

- Egyéb dokumentumokat azonban csak személyesen a rendelési időben tudunk átadni. Mielőtt elindulnak a rendelőbe tájékozódjanak a RENDELÉSI IDŐKRŐL  A                 HONLAPUNKON!

Az újra induló Óvodák és Bölcsödék igénybe vételéhez NEM KELL ORVOSI IGAZOLÁS. A szülőnek kell arról nyilatkoznia,hogy nincs tudomása a gyermeknél fertőző betegségről,ami nem kizárólag a Koronavírus,hanem bármely más fertőző betegség is lehet.

Tisztelt Szülők!  Kedves Betegeink!

Köszönjük Önöknek az eddigi türelmüket és kérjük a további támogató megértésüket, együttműködésüket! 

Vigyázzunk egymásra!